Nov 15

Dieta cu orez

Posted in Diete

dietaKilogramele in plus au fost intotdeauna o problema cu care s-au confruntat multi oameni din toata lumea, iar o dieta a fost mereu o solutie la indemana. Inevitabil, acestea duc la probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala, boli de inima, tulburari ale somnului si diabet. Singura modalitate de a scapa de toate acestea este sa dati la o parte acei centimetri in plus din jurul taliei adoptand o dieta pentru slabit si respectand-o cu strictete. O varianta de succes si foarte populara este dieta cu orez. Faptul care face aceasta dieta sa fie diferita de celelalte, este acela ca dieta cu orez se tine sub observatia medicului.

In ciuda numelui, dieta cu orez nu are foarte mare legatura cu orezul. Mai exact, dieta cu orez este o dieta bazata pe putine grasimi si putina sare, reducand obezitatea si mentinand sanatatea. Este o dieta bazata pe legume si vegetale, care functioneaza de minune daca este urmata intocmai pentru 2-4 saptamani. Presupune 3 mese pe zi.

Dieta cu orez are in principal 2 faze:

Faza 1: in aceasta faza, dieta contine in special fructe si cereale. Este recomandat sa urmati aceasta faza sub supravegherea medicului. De asemenea, este bine ca aceasta faza sa dureze cel putin pe jumatatea timpului in care planuiti sa tineti dieta cu orez.

Faza 2: aceasta faza presupune sa mancati mult mai multe legume si alte mancaruri bogate in carbohidrati, pe langa fructe si cereale.  Puteti consuma si peste o data pe saptamana.

Produsele indraznete (carnea, grasimi) sunt de evitat pe durata dietei cu orez, pana cand conditia medicala va permite acest lucru.

Ce este interzis in dieta cu orez?

Sarea este interzisa in dieta cu orez. Din punctul de vedere al expertilor, in timp ce numai o jumatate de gram de sare este necesara pentru o functionare normala a corpului uman pe zi,  noi consumam in general pana la 4-5 grame de sare pe zi, ceea ce este de 8-10 ori mai mult decat optimul necesar zilnic. Excesul de sare in sange poate duce la balonare, neregularitati ale rinichilor si hipertensiune. Deci, prin limitarea consumului de sare, puteti reduce riscul acestori boli.

In concluzie, dieta cu orez are un efect mai mare decat majoritatea dietelor propuse de asa zisi experti nutritionisti sau dieticieni. Dar rezultatul final depinde de strictetea cu care a fost urmata dieta.

comments: 0 » tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>