Dec 15

Secretele din spatele unei diete de slabit

Posted in Diete De Slabit

dieta de slabitPentru inceput, o dieta de slabit care a devenit mai tarziu populara, a fost conceputa inca de la bun inceput sa nu functioneze. Daca acest lucru nu ar fi fost adevarat, companiile care ofera o dieta de slabit nu ar fi fost la fel de bogate precum sunt astazi. Aceste companii au interesul ca tu sa ramai supraponderal. De fapt, ei au facut mare parte din bani pe baza clientilor care se intorc la ei. Ei devin din ce in ce mai bogati in timp ce dieta de slabit propusa de ei nu are efectele promise sau efectele sunt de scurta durata. Daca ai impresia ca ei vor da faliment din cauza rezultatelor de scurta durata, gandeste-te din nou. Aceste companii au nevoie ca tu sa ramai cu kilograme in plus si sa fii nemultumit in legatura cu acest lucru.

O dieta de slabit poate fi inselatoare

Mai mult, statisticile arata ca dietele au rezultate doar 5-10% din timp si majoritatea celor care urmeaza dieta de slabit recapata greutatea pierduta in urmatorii 5 ani. Motivul pentru acest lucru este ca dieta de slabit poate duce la tulburari de alimentative urmate de luare in greutate.  Alt motiv este ca dieta nu te dezvata definitive de obiceiurile nesanatoase cand vine vorba de mancare. Astfel, cand se incheie dieta de slabit, revii la vechile obiceiuri si vei pune la loc ceea ce te-ai chinuit sa dai jos.

Ce riscuri iti asumi printr-o dieta de slabit?

Cu alte cuvinte, dieta de slabit are mari sanse de recidiva. Astfel, o dieta duce la alta, apoi la alta si te gasesti intr-o permanenta miscare  yo-yo de slabire-ingrasare, acum cunoscuta sub numele de cercul ingrasarii. Cercul ingrasarii duce la rezultate pe termen scurt, depresie, iar tu vei da din ce in ce mai multi bani pe alta dieta de slabit. Devi o investitie buna pentru marile corporatii care produc dieta de slabit, pentru ei este doar o afacere. Vrei dovezi? Doar faptul ca industria dietelor de slabit s-a triplat in ultimii 20 de ani si continua sa creasca pe masura ce ratele de obezitate raman constante.

Ce solutii exista la o dieta de slabit?

Cu toate acestea, in ciuda strategiilor de marketing ale corporatiilor care ofera o dieta de slabit, studii efectuate de asa zisi “experti” care au fost cumparate chiar de aceste companii pentru a te tine la mana lor, exista si alte cai. Ai o alternativa care mult mai putin costisitoare pentru corpul si portofelul tau. E simplu. Schimba-ti atitudinea si stilul de viata. Nu te mai uita la mancare ca la un inamic. Mancarea este ca un medicament pentru organism, avem nevoie de ea pentru a ne intretine. Concentreaza-te in schimb sa iti modifici obiceiurile din regimul alimentar si alegerile pe care le faci cand vine vorba de hrana.  Observa cat de mult exercitiu fizic faci – sau cat de putin. Odata ce ai facut un inventar al punctelor tale slabe, seteaza-ti mintea pentru a face schimbarile necesare, pentru ca toate acestea sa dispara. Adaptandu-ti  viata la un stil de nutritie mai bun, poti fi sigur ca vei fi mai sanatos pe viitor si implicit vei arata mai bine.

comments: 0 » tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>